Om

Denna sajt handlar till största delen om ölbryggning, vilket man kan göra med mycket gott resultat hemma vid spisen. Själv har jag hållt på aktivt i 4 år, men inledde som många andra min ölbryggarbana med det klassiska Cooper-fiaskot i gymnasiet, ni vet ölsatserna som var färdighumlade och i receptet stod det att man skulle tillsätta en hel del socker. Det blev inget gott… inget gott alls.

Denna sajt tillkom egentligen efter att jag med ljus och lykta letade runt efter ölbryggarprogram för linux, i mitt fall Ubuntu. Det finns en del, men de har inte alla de funktioner som jag själv vill ha, samt att utvecklingen av dem verkar ha gått i stå. Så därför är detta även ett hem för utvecklingen av mitt relativt avancerade kalkylblad för OpenOffice som finns att ladda ned på OpenBrew kalkylblad. I och med det så är det plattsformsoberoende och dessutom inte beroende av proprietära programvaror såsom Excel.

Jag kommer även att fylla bloggen med recentioner av ölbryggarböcker, andra OpenSource-program och andra för hembryggare intressanta ämnen. Detta är ett levande dokument och har ni tankar eller önskemål om innehåll så är ni mycket välkomna att ge förslag.

Jag har insett att halva nöjet med bryggning är att bygga och förbättra den egna utrustningen och hitta smarta lösningar. Kan man göra det själv och det blir mindre än dubbelt så dyrt som att köpa det färdigt så är det värt det. Har inte haft några större framgångar i tävlingssammanhang så ödmjukhet är nog en central term i ens bryggande. Men inser att resultaten är goda nog för att damen i mitt liv skall tillåta mig att fortsätta lägga tid och pengar på denna roliga hobby.

Bryggarmål: Brygga en solid sessionsöl, dvs en svagare öl med balanserad komplex smak som man inte blir så påverkad av. Skulle jag hitta en lysande recept på detta så är chansen att jag skulle brygga den igen ganska små eftersom jag hittill inte någonsin bryggt samma recept två gånger. Men någon gång kan ju bli den första.

Medlem i Lövstaölets vänner, SHBF och Svenska ölfrämjandet och lystrar till namn liknande Lunken och Henrik.

Jag nås via denna ruta:

Annonser

 
%d bloggare gillar detta: